failsafe fails

Posted: October 19, 2006 in linux

failsafe fails on a SLES 10/SLED 10

on all SLED 10 and SLES 10 installs i’ve made on 3 machines, i get an error when i boot on the failsafe mode. this is more likely not a SUSE bug but that of the BIOS, as the error report would suggest.

the system will fail to boot on run level 1 or 3 with these parameters passed to the kernel:

showopts ide=nodma apm=off acpi=off noresume nosmp noapic maxcpus=0 edd=off 3

with the following message:

io scheduler noop registered
io scheduler anticipatory registered
io scheduler deadline registered
io scheduler cfq registered (default)
0000:00:13. OHCI: BIOS handoff failed (BIOS bug ?) ffffffff

by the way, OHCI is an interface for USB or Firewire devices. “Open Host Controller Interface, or OHCI, are two open standards that allows a computer host to interact with FireWire and USB devices.” http://en.wikipedia.org/wiki/OHCI

nothing will go wrong if you take out those parameters and just put 1 or 3, or less these parameters apm=off, acpi=off, edd=off.

the machines i’ve installed SuSE on are identical. the CPU is an Intel EM64T (Pentium D) duo core @ 3.40GHz. the mobo is an ASUS, model P5RD1-VM, southbridge is a ULI Mi573, an integrated ATI Radeon X300 based graphics VGA, model Radeon XPRESS 200 5A61 (PCIE), and BIOS version GCC11020M.86A.1065.2006.0502.1638.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s